PINDAH WEBSITE BARU

Salam bahagia kepada semua pengunjung blog ini, semoga anda semua berada di bawah naungan Allah SWT. Untuk Pengetahuan semua blog Ustaz Nor Amin ini telah berpindah ke website baru bermula awal bulan Februari 2014. Jadi segala artikel dan maklumat baru diupdate di sana.


Jom Ziarah Web baru ustaz

Klik Sini

Smart Hijrah

Tuesday, December 29, 2009

Download Kitab

Salam kepada semua yang mengunjungi Blog Ustaz Nor Amin. Semoga anda semua berada dalam nikmat kesihatan dan dimurahkan rezeki. Ruangan ini disediakan untuk memberikan kemudahan kepada sesiapa yang berminat mencari bahan-bahan bacaan atau rujukan mengenai ibadah atau Islam.
Kitab yang disediakan di sini adalah berformat PDF. Anda boleh download sebanyak mana yang anda perlukan, semuanya percuma. Ruangan ini akan di update dari masa ke semasa. Semoga kerja baik ini mendapat manfaat kepada semua.
 1. Jalan Dakwah

 2. Idahah Fi Manasik Nawawi

 3. Fardhu Ain Asas

 4. Dakwah Fardiah

 5. Aula Wiyyat

 6. Asas-asas Islam

 7. Asas-asas Sistem Islam

 8. Adab Istinjak

20 comments :

 1. Serupasekala.blogspot.com menyedia segala bentuk video dan mp3 kuliah dan ceramah agama secara online untuk tatapan para pengunjung yang ingin menambah ILMU AGAMA.

  Jiwa Diisi Dengan Iman,Minda Diisi Dengan Ilmu,Hidup Diisi Dengan Amal

  ReplyDelete
 2. Thanks. u can also add arabs and kitab-kitab jawi. but kitab2 jawi u must scan first.

  ReplyDelete
 3. semuga kerja baik anda semua di beri ganjaran disisi Allah kerana saya srndiri banyak mendpt manfaat darinya

  ReplyDelete
 4. Jadual Majlis-majlis Haul Imam Al Haddad 2010 : http://wp.me/piAx4-2Wo

  ReplyDelete
 5. salam ustaz..saya nak tanya ustaz.saya baru keguguran.dokter sahkan kandungan berusia 18minggu.4 bulan hendak msuk 5..kembar lelaki..perlukah kami memberi nama?

  ReplyDelete
 6. Assalamualaikum ustaz,

  kenapa saya tidak boleh mendownload kitab2 di atas?

  ReplyDelete
 7. Page ni ada masalah sikit dan saya sedang dalam proses memasukkan semula kitab2 tersebut.. makan masa sikit sebab saya buat di waktu yang lapang sahaja. harap maaf atas kesukaran yang berlaku.

  ReplyDelete
 8. ustaz leh guna 4shared.com atau mediafire.com

  ReplyDelete
 9. reuload please.

  ReplyDelete
 10. Salam

  Saya tegah usahakan, cuma tak ada masa lagi untuk tukar balik semua ni..

  ReplyDelete
 11. Salam

  Adakah video,gambar boleh digunakan sebagai bahan bukti kepada seseorang itu melakukan zina?

  ReplyDelete
 12. Salamualaikum ustaz,

  Saya telah bkhwin selama 5 thn dn dikurniakan 2 cahaya mata, yang kecil berusia 3 bln..baru2 ini sya dpt tahu suami saya telah berzina dgn seorg gadis yng bukan 'gadis' yg berlarutan sehingga 1 bln lebih. Suami tlh berjanji tidak akan mengulangi nya tetapi saya sangsi dgn keseriusan nya utk insaf. Dia masih lagi meninggalkan solat subuh, melewat2kan solat, lalai menonton TV dan main game internet, tidak mamberatkan mjaga aurat, tidak mmberatkan mmbaca al-Quraan dll.

  1. Berdosa kah saya menuntut fasakh?
  2. Haruskah saya masih bersama nya, sedangkan dalam hati saya ketika ini tiada ada perasaan cinta dan sayang, yg ada cuma marah dan benci.

  Tolong ustaz beri penjelasan & pendapat. terima kasih

  ReplyDelete
 13. laman ini ada menyediakan link download kitab untuk kemudahan para pengunjung

  http://1khalifah.wordpress.com/2011/04/14/download-ribuan-kitab-kuning/

  ReplyDelete
 14. salam..ustaz..saya ingin betanya..bagaimana jika kita terpegang sarung hanset dari kulit babi..lalu menaiki kereta..adakah apa barang2 yang saya pegang dalam kereta seperti kerusi,steering,pintu perlu disertu?

  ReplyDelete
 15. salam ustaz,
  sy ingin brtanya :

  soalan 1 : Apakah kedudukan Tasawuf dalam Islam?

  Soalan 2 : Huraikan prinsip dan dasar-dasar ilmu Tasawuf Islam?

  ReplyDelete
 16. Salam uztaz, saya harap soalan saya akan dapat dijawab.

  Baru baru ini saya menjadi imam ketika solat maghrib di sebuah shopping centre. Saya baca surah an-naas pada rakaat pertama selepas surah alfatiha dan surah al-ihklas selepas surah alfatiha pada rakaat kedua.

  Selepas selesai solat, saya ditegur dengan baik oleh daripada salah satu makmum yang mengikuti solat jemaah yang saya sepatutnye membaca surah al-ihklas pada rakaat pertama dan surah an-naas pada rakaat kedua mengikut peraturan sedemikian.

  Ada kah benar? Solat fardhu ada peraturan surah mana yang harus kita baca? Dan yang mana harus didahulukan? Harap dapat penjelasan.
  Terima Kasih. Wassalam - Wan

  ReplyDelete
 17. assalamualaikum ustaz...saya ingin bertanya bagaimanakah kita ingin mengurangkan hawa nafsu kita supaya tidak menonton filem2 lucah dan sebagainya selain daripada berpuasa..mungkin ada amalan atau ayat2 al-quran yang boleh diamalkan...mintak pandangan ustaz..

  ReplyDelete
 18. Ustaz..Saya ada kemusykilan sedikit..Baru baru ini saya bertengkar dengan isteri kerana isteri terjumpa mesej di hp saya yg melayan perempuan lain..Saya memang mengaku perbuatan saya itu dan menyesalinya.Dalam pertengkaran itu, dengan keadaan marah, isteri mencabar saya supaya bersumpah tidak mekakukannya lagi .Saya serba salah jika tidak menurut, mungkin akan  bertambah keruh lagi nanti.Dia menyuruh saya bersumpah supaya berjanji kalau saya bermesej lagi dgn mana mana perempuan, akan jatuh satu talak.Dalam keadaan terpaksa itu saya cuma bercakap begini sahaja "kalau buat lagi, jatuh satu talak" tetapi dalam hati saya tidak langsung bermaksudkan perkataan saya itu dan juga berfikir bagaimana kalau saya buat juga bermesej dgn perempuan lain tetapi dgn hal yang berbeza seperti tentang kerja atau berurusan hal hal penting yg lain.Adakah perkataan atau ucapan saya itu sah sedangkan niat hati saya lain dan tidak menerima apa yg saya ucapkan itu kerana saya buat sebab dipaksa demi untuk memuaskan hati isteri dan menghentikan pertengkaran kami.Sekadar ucapan tanpa niat hati atau menafikan apa yg saya ucapkan itu.Saya amat buntu sekarang jikalau saya mekakukan lagi tanpa saya sedari.Tolonglah ustaz berkan sedikit pencerahan atau cara saya untuk menyelesaikan permasalahan ini dan bolehkah ucapan saya itu ditarik balik?Demi untuk tidak berlaku sesuatu yg tidak dijangka.Dalam pada itu memang saya menyesali perbuatan yg membuatkan isteri amat marah kepada saya ini...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PEMBACA

PENGIKUT BLOG