PINDAH WEBSITE BARU

Salam bahagia kepada semua pengunjung blog ini, semoga anda semua berada di bawah naungan Allah SWT. Untuk Pengetahuan semua blog Ustaz Nor Amin ini telah berpindah ke website baru bermula awal bulan Februari 2014. Jadi segala artikel dan maklumat baru diupdate di sana.


Jom Ziarah Web baru ustaz

Klik Sini

Smart Hijrah

Tuesday, December 29, 2009

Tentang AdminUstaz Nor Amin Sayani Bin Zainal dilahirkan pada tahun 1983 dan mendapatpendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Tasek Gelugor Pulau Pinang pada tahun 1990. Kemudian beliau menyambungkan pelajaran ke Madrasah Al-Khairiah Al-Islamiah, Pokok Sena Pulau Pinang pada tahun 1996.

 Setelah tamat Syahadah Empat Thanawi dan Sijil Pelajaran Malaysia, beliau menyambung pengajian Diploma Dakwah di Institut Pengajian Islam dan Bahasa Arab (MADIWA), Perak pada tahun 2004. Seterusnya beliau diberi tawaran untuk melanjutkan pengajian Ijazah Sarjana Muda Dakwah dan Kaunseling Islam Di Universiti Islam Negeri Sultan Syarif Kasim Pekan Baru, Riau, Indonesia pada tahun 2005. Beliau ditawarkan mengambil Diploma Pendidikan Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjung Malim, Perak oleh Majlis Amanah Rakyat (MARA) pada tahun 2008. Antara Pengalaman beliau adalah, menjadi guru KAFA dan SAR di Madrasah Tahzibiah Islamiah Pokok Tampang, Pulau Pinang. Guru Agama Yayasan An-Nahdhoh Kubang Semang, Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Jawatan yang disandang sekarang ialah Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (Guru Pengajian Islam) Majlis Amanah Rakyat (MARA) dan ditugaskan di Institut Kemahiran MARA Johor Bahru, Johor.

Beliau juga adalah aktivis NGO Pertubuhan Perhimpunan Lepasan Institusi-institusi Pengajian Tinggi Malaysia (HALUAN) Cawangan Johor. Beliau sering menyampaikan ceramah serta kuliah di sekitar negeri Johor terutamanya di Johor Bahru. Beliau adalah seorang penasihat kewangan Islam Syarikat AMM Association dan Nafa Consultant yang terletak di Johor Bahru. Beliau terlibat secara aktif di dalam penulisan Blog, boleh layari blognya di http://www.ustaznoramin.com. Beliau boleh dihubungi melalui emailnya asshafiee@gmail.com atau melayari Facebook beliau http://www.facebook.com/noraminsayanizainal.

8 comments :

 1. Assalamualaikum wbth...

  Saya sudahpun menghantar email untuk mengiklankan blog di laman ustaz. Saya dah bankin semalam spt di bawah:

  27 OCT 2010, WED,18:48 3rdPartyTransfer
  3rdPartyTransfer (NOR AMIN SAYANI BIN) - 162263290818
  101254161298 RM100.00 Successful
  1437886015

  tel saya 0162151392

  ReplyDelete
 2. Salam ust...

  Saya dah buat bayaran utk iklan banner size 125 X 125..bayaran dan info lihat email ust...

  Terimakasih

  ReplyDelete
 3. Salam

  Terima kasih saya cek balik, maaf terlambat sikit sebab bulan ni sebuk dengan 5s tempat keje kerana nak kena di audit oleh MPC

  ReplyDelete
 4. salsm ustaz..

  nak tanya berapa bulan banner kite ni bertahan plak...kalu tempah banner.. kalu sudah ada banner dibuat kite sendiri mcm mana dgn harga tu ?

  bleh ADD saya di facebook ka senang sikat nak berbual nanti..link fb saya ialah...===> https://www.facebook.com/server.prepaid.eload.biz

  ReplyDelete
 5. SALAM USTAZ SAYA SUDAH BUAT PEMBAYARAN
  TETAPI BANNER MASIH BELUM DISIARKAN

  Reference number: 1575698211
  Transaction date: 09 Dec 2011
  Transaction time: 14:25:32

  ReplyDelete
 6. SAYA BUAT PEMBAYARAN PADA 9 DECEMBER 2011
  AZHAAN :0125806029

  SAYA SUDAH EMAIL PADA USTAZ

  BANNER SAYA BERSAIZ 568X60 YANG DEKAT ATAS SEKALI.
  SAYA DAH BANK IN RM100

  ReplyDelete
 7. assalamualaikum ustaz..saya ingin bertanya..saya akan dihantar ke China selama sebulan oleh syarikat saya untuk menjalani latihan di sana..sepanjang saya di sana, bolehkah saya melakukan solat jamak & qasar?atau saya perlu melaksanakan solat sempurna..terima kasih :-)

  ReplyDelete
 8. salam ustaz ,saya nak tanya mandi wajib ni kene berpakain atau bogel ????

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PEMBACA

PENGIKUT BLOG