PINDAH WEBSITE BARU

Salam bahagia kepada semua pengunjung blog ini, semoga anda semua berada di bawah naungan Allah SWT. Untuk Pengetahuan semua blog Ustaz Nor Amin ini telah berpindah ke website baru bermula awal bulan Februari 2014. Jadi segala artikel dan maklumat baru diupdate di sana.


Jom Ziarah Web baru ustaz

Klik Sini

Smart Hijrah

Saturday, August 7, 2010

Kami Memerlukan Agen Penjualan E-Biogreen Di Seluruh Negeri


E-biogreen merupakan satu jenama pilihan 1Malaysia yang memasarkan produk-produk dalam bidang bio-teknologi terutama produk penjimatan minyak petrol/diesel yang mempunyai sasaran pengguna di Malaysia melebihi 15 juta pengguna. Dan ia merupakan satu indek KPI untuk anda mengembangkan peluang ini kepada rakan-rakan promosi yang lain menjadi pengguna disamping menjana pendapatan tambahan dengan mengajak pengguna-pengguna ini sebagai rakan promosi didalam kumpulan anda secara online. Penggunaan produk e-biogreen akan dapat membantu pihak kerajaan mencapai untuk mengurangkan pencemaran dan pemanasan global oleh pengeluaran karbon monosida daripada kenderaan untuk jangka masa panjang disamping memberikan pengetahuan kepada semua orang bagaimana mereka dapat membantu pengurangkan pemanasan global yang akan memberikan kesan jangka panjang kepada kesihatan dan generasi mereka.
Pelan Pemasaran Rakan Promosi e-biogreen

Biogreen telah merangka Pelan Pemasaran yang ringkas dan lumayan.Kesemua insentif ini boleh dicapai oleh sesiapa sahaja. Dan mereka yang rajin akan mendapat lebihan insentif berbanding dengan yang tidak berusaha. Setiap pembelian rakan promosi e-biogreen yang anda taja, anda akan mendapat insentif sebanyak 10% setiap level sehingga level 4 dengan jumlah insentif sebanyak 40%. Ini bermakna anda akan dibayar 10% = RM10.00 untuk setiap orang yang berada didalam kumpulan anda sehingga level 4

 1. Setiap Jualan anda akan mendapat 10%.
 2. E-Biogreen akan membayar sehingga level 4 dan ini peluang untuk anda mendapat pendapatan lumayan selagi anda menjadi rakan promosi e-biogreen yang aktif setiap bulan.
 3. 10% Bersamaan RM10-00 dan akan dibayar tetap ke akaun anda setiap bulan selagi anda dan rakan promosi e-biogreen dibawah anda masih menjadi pelangan rakan promosi e-biogreen.

Contoh

Rostam berjaya menaja seramai 10 orang rakan promosi e-biogreen dengan pembayaran RM100.00 setiap orang maka en.Rostam berhak mendapat insentif sebanyak 10% keatas jumlah kemasukan rakan promosi seramai 10 orang tersebut sebanyak RM100-00 ( RM100 x 10%=RM10 x 10=RM100). Jika en Rostam dapat mengumpulkan rakan promosi dengan cepat dalam masa 1 bulan maka modal asalnya sudah dapat kembali, bukan itu sahaja jika En.Rostam berjaya mendapat rakan promosi seramai 10 orang di level 1 dalam masa 45 hari daripada tarikh ia mendaftar sebagai ahli, pihak syarikat akan memberikan hadiah insentif berupa handphone kepada dia. Untuk mendapatkan pendapatan tambahan daripada level 2 hingga 4, en.rostam perlu membantu rakan-rakan promosi yang dia taja di level 1 untuk berkembang di level 2 dengan menunjukkan mereka bagaimana cara untuk mendapatkan 10 rakan promosi yang baru dibawah mereka. Jika usaha ini diteruskan secara bersungguh-sungguh sehingga level 4 , maka en.rostam akan mempunyai pendapatan melebihi RM100,000.00 sebulan dengan hanya berbelanja sebanyak RM100.00 untuk produk e-biogreen setiap bulan.

 1. Level 1 (1x100) 10 rakan promosi
 2. Level 2 (10x10) 100 rakan promosi
 3. Level 3 (100x10) 1000 rakan promosi
 4. Level 4 (1000x10) 10,000 rakan promosi
 5. Jumlah Ahli 11,110 rakan promosi anda


Kita andaikan en.Rostam,sebagai seorang rakan promosi yang aktif dan berjaya mendapatkan rakan promosi yang ramai dan memenuhi seluruh level, maka pendapatan kumpulan en. Rostam pada ketika itu adalah 11,110 x RM100 =RM1,111,000-00 x10% =RM111,100,00 sebulan. Anda nakkan pendapatan seperti ini setiap bulan ke akaun anda. Untuk mendapatkan jumlah tersebut anda perlu berkerja keras untuk seketika bersama kami. Percayakah anda dengan berbelanja sebanyak RM100.00 sebulan unruk produk e-biogreen, anda akan mendapat pendapatan tambahan sebanyak RM111,100-00 sebulan untuk satu akaun yang anda ujudkan. Jangan tak percaya??? Jika rezeki itu ALLAH nak berikan kepada anda, itu anda punya.

Jika anda berminat boleh melakukan pembelian 2 kotak e-biogreen dengan harga RM 100.00. Segala pembayaran boleh melalui No Akaun Maybank 101254161298 atas nama Nor Amin Sayani Bin Zainal.

Selepas anda melakukan pembayaran emailkan kepada asshafiee@gmail.com sebagai bukti bayaran anda. Saya akan segera poskan barang anda secepat yang mungkin dalam masa 1 minggu dengan pos laju.


9 comments :

 1. Salam,

  Kalau berkenan boleh sertai dan ini bukan skim cepat kaya dan saham. Anda bayar dapat barang dan anda siapkan rangkaian untuk memperolehi bonus. Atau anda ambil skim stokis mobile sebanyak RM 700.00 dapat seratus botol. Setiap botol untung 3 ringgit harga pasaran RM 10.00

  ReplyDelete
 2. Ustaz apa hukumnya jual produk ciplak ustaz ?

  Dalam kes ini , Ebiogreen ciplak reka bentuk produk, approaching text marketing dan pengiklanan, warna produk, persembahan produk, dan lain-lain lg daripada produk original MyGreenOil .

  Ebiogreen kuar tahun 2008
  MyGreenOil kuar tahun 2006 .

  Jelas siapa tiru siapa .

  Apa kata ustaz??

  ReplyDelete
 3. MLM ni..kaji dulu sebelum join,,

  ReplyDelete
 4. Salam

  Saya tak pastilah dia ciplak yang orang punya, sebab saya guna jugak selain dari jual..

  Apa2pun kemukakan buktinya sekali..setahu saya dia telah ditauliahkan oleh badan yang wajib.

  ReplyDelete
 5. as salam ustaz,
  Apa hukumnya jika kita katakan orang ciplak produk orang lain,jika kita tak tahu hujung pangkalnya.
  mygreenoil dikeluarkan oleh orang yahudi/kristian dan e-biogreen dikeluarkan oleh orang islam. daripada hukumnya mana yang patut kita utamakan produk islam atau yahudi.
  apa hukum nya kita guna kereta mutibusi evo dgn proton inspira.
  harap pihak ustad dapat terangkan supaya rakan kita diatas dapat membezakan yang mana satu yang betul. walaupun e-biogreen keluar pada 2008,tapi mereka ada persijilan oleh pihak berwajib dan ada berdaftar harta intelek berbanding mygreenoil.

  ReplyDelete
 6. saya musykil bleach rambut (peluntur rambut)

  setahu saya pewarna rambut haram selaian memakai inai , penggunaan bleach adakah haram ?

  ReplyDelete
 7. info untuk semua..
  menjadikan RM50 kepada RM4000 dalam masa 4 minggu..
  sila klik link dibawah untuk maklumat lanjut..
  http://rm50.ibct.my/1095

  ReplyDelete
 8. Adakah anda memerlukan Pembiayaan?
  Adakah anda memerlukan Perniagaan atau Pinjaman Peribadi?
  Untuk maklumat lanjut, hubungan Email: (financialassuranceloans@gmail.com, financialassuranceloans@accountant.com)
  http://financialassuranceloans.bravesites.com/

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PEMBACA

PENGIKUT BLOG