PINDAH WEBSITE BARU

Salam bahagia kepada semua pengunjung blog ini, semoga anda semua berada di bawah naungan Allah SWT. Untuk Pengetahuan semua blog Ustaz Nor Amin ini telah berpindah ke website baru bermula awal bulan Februari 2014. Jadi segala artikel dan maklumat baru diupdate di sana.


Jom Ziarah Web baru ustaz

Klik Sini

Smart Hijrah

Thursday, February 14, 2013

Komen Pembaca Tajuk Artikel Lagi Analisis Amanat Presiden PAS Tahun 2003Assalamualaikum kepada semua pembaca budiman, sebenarnya saya hendak kongsikan kepada anda semua tentang komen seorang pembaca artikel yang bertajuk Lagi Analisis Amanat Presiden PAS Tahun 2003 (Baca Di Sini). Banyak komennya yang diberikan kepada saya dan banyak juga tuduhan yang dibuat terhadap saya. Tapi itu semua saya redho dan maafkan dan mengharapkan ia mendapat pengampunan daripada Allah, semoga diberikan hidayah untuknya agar hatinya terbuka bagi menerima kebenaran Islam.Malangnya, segala hujahnya cuba dibuktikan kononnya ia berada di landasan yang betul dengan membuat beberapa dakwaan seperti PAS menggadaikan Islam untuk kepentingan politik mereka, Karpal Singh lantang menentang Islam dan PAS serta PKR hanya membiarkan sahaja dan merestui apa yang dikatakan oleh Karpal Singh. Tetapi dia lupa kepada individu non muslim yang bernama Soi Lek Presiden MCA yang banyak menentang dan mencerca hukum Islam. Sebagai orang yang adil dan memperjuangkan Islam sepatutnya kedua-duanya kita tentang dan bukan berdiam diri untuk sebelah pihak dan lantang untuk pihak yang lain. Semua isi hati dan niat mereka hanya Allah SWT saja yang tahu.


Saya pun tidak mahu ulas panjang, pembaca sekalian boleh membaca dan buat analisis dan andaian sendiri tentang komen individu tersebut (Baca Komennya Di Sini). Bagi saya walaupun komennya tidak bernama, tetapi semuanya adalah orang yang sama sebab cara hujah dan penulisan tidak lari jauh dari komem pertamanya. 

Komen Pertama :

 

Jawapan Kepada Komen Pertama :Komen Kedua :

Jawapan Kepada Komen Kedua :Komen Ketiga :


Jawapan Kepada Komen Ketiga :Komen Keempat :

Jawapan Komen Keempat :


Komen Kelima :


Jawapan Kepada Komen Kelima :


Komen Keenam :


Jawapan Komen Keenam :


Akhir sekali sebelum menutup perbincangan ini, kepada semua pembaca sekiranya segala pandangan dan hujah diberikan di sini tidak mengikut kehendak anda, maka berlapang dadalah dan jangan membuat tuduhan melulu tanpa bertanya dahulu. Gunakan anugerah akal yang diberikan Allah sebaik yang mungkin bagi menilai kebaikkan dan keburukkan berlandaskan 4 sumber perundangan atau rujukan umat Islam iaitu Al-Quran, Hadis, Ijmak dan Qiyas. Jangan kerana nafsu dan tipu daya syaitan kita sanggup menidakkan apa yang ada di dalam 4 sumber rujukan Islam ini. Kalau ada yang tidak betul, maka anggaplah itu sebagai teguran dan perbetulkan kerana Islam, kerana pintu syurga dan pintu taubat sentiasa terbuka untuk semua sebelum terlambat. Jadi jangan sia-siakan peluang yang Allah berikan ini.

1 comment :

  1. waghhhh ketinggalan nih gan ane gan hehhee,,, hmhmmhh lanjutkan dagh gan ppembahasanya gan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PEMBACA

PENGIKUT BLOG