PINDAH WEBSITE BARU

Salam bahagia kepada semua pengunjung blog ini, semoga anda semua berada di bawah naungan Allah SWT. Untuk Pengetahuan semua blog Ustaz Nor Amin ini telah berpindah ke website baru bermula awal bulan Februari 2014. Jadi segala artikel dan maklumat baru diupdate di sana.


Jom Ziarah Web baru ustaz

Klik Sini

Smart Hijrah

Friday, June 7, 2013

Bantuan Prihatin Untuk Rumah Amal Nur MuhammadSalam sejahtera, 

MEMOHON SUMBANGAN/DERMA / ZAKAT/ BANTUAN PRIHATIN UNTUK RUMAH AMAL NUR MUHAMMAD 

Rumah Amal Nur Muhammad (RANM) ialah sebuah pusat kebajikan yang baru ditubuhkan, dan bernaung di bawah Yayasan Kebajikan Perubatan dan Perkhidmatan Malaysia(YKPPM). 


2. Ia ditubuhkan untuk anak-anak yatim/ miskin, remaja insaf,asnaf zakat dan anak-anak yang memerlukan pembelaan. Seramai 30 orang kanak-kanak berumur 3-12 tahun diberi perlindungan disini. 

3. Kami sangat berharap agar Dato`/ Datin/ Tuan/ Puan, dapat menyumbang untuk membantu kos penyelenggaraan pusat jagaan ini yang mencecah RM18,800 sebulan. Sumbangan boleh diberikan dalam bentuk sedekah atau zakat. Resit pelepasan cukai LHDN boleh diberikan untuk sumbangan melebihi RM 500 (atas permintaan). No ruj. LHDN 01/35/42/51/179-6.3642 

4.. Untuk sumbangan wang tunai boleh diberikan secara terus kepada wakil kami atau atas nama: PUSAT JAGAAN NUR MUHAMMAD Maybank Islamic Berhad (569954051668). Sebarang pertanyaan, sila hubungi Pn. Zetty Mazlinda Zakaria ditalian 0175303247 atau En. Mohd Zabli Shaarani 0123432038 

Moga tidak menghampakan permohonan kami, sudilah pihak Dato’/ Datin/ Tuan,/ Puan menghulurkan apa jua bentuk bantuan yang termampu. Segala kerjasama dan bantuan dari pihak tuan/puan, kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.


6 comments :

 1. Assalamualaikum ustaz, soaalan saya ini langsung tidak ada kaitan dengan post ni.. soalan saya ialah..

  saya meninggalkan puasa sejak 2008 ( saya berumur dalam 13 tahun pada masa itu dan sudah baligh) . saya tidak ingat berapa kali saya puasa dan tidak berpuasa. Boleh dikatakan ikut mood lh.. (saya sering kali mel**cap semasa bulan puasa dari 2008 - 2012, tapi tidaklah sering sangat) . pertanyaan saya, adakah saya perlu membayar puasa dan fidyah sedangkan saya msih blum bekerja (tiada pendapatan tetap dan masih bersekolah) , saya juga langsung tidak ingat brapa hari saya tidak berpuasa dari tahun 2008 hinggalah 2012..

  terima kasih banyak2 ustaz.. tolong beri jawapan.. kerana saya benar2 buntu ni..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kena bayar dulu mungkinlah tapi sekarang dah kerja...satu lagi hutang dengan orang pun kita bayar apatahlagi hutang dengan Allah...

   Nak kira senang lani bukan macam dulu...cuma pi ke mana-mana kaunter zakat cerita kat situ dan depa boleh kira lepas tu terus bayar...

   Delete
 2. Ok lh ustaz.. terima kasih bnyk2 ustaz.. semoga Allah memberkati ustaz, keluarga ustaz dan semua orang2 islam. (ustaz boleh mendelete post2 ini).

  ReplyDelete
 3. Assalamualaikum Ustaz Noramin. Saya di Jerman ini melihat pertubuhan-pertubuhan Kristian, termasuk yang menjaga anak-anak ynag terpinggir, begitu dibela oleh kerajaan Jerman. Pertubuhan Kristian ini begitu mewah, contohnya bantuan kewangan berdasarkan jumlah anak-anak yang diterima masuk di situ di peringkat awal sebagai ganjaran menerima anak-anak, ini tidak lagi termasuk untuk perbelanjaan sekolah dan segalanya mengikut perbelanjaan harian.

  Walaupun ada orang Turki Islam di sini, mereka mendapat kerakyatan disebabkan menjadi buruh kasar berdekad lamanya, maka terus boleh membawa keluarga mereka, jadi bukan sebab belas kasihan K'jaan Jerman/Barat ini, yang amat anti-Islam, kebanyakan di bawah selimut. Apalagi pertubuhan Yahudi Zionis sangat kuat di sini dan seluruh Barat.

  Dan lagi dulu saya tersilap, risau kalau Malaysia di banjiri pelarian! Tapi, memang wajib Malaysia sebagai NEGARA ISLAM ambil mana-mana pelarian Islam (pastikan mereka betul-betul Islam), apalagi masyarakat Rohingya memang makin dibunuh dengan kejam, oleh PENGGANAS yang disyaki di taja oleh CIA-Mossad-MI5; yang sebagai biasa menggunakan agama sebagi senjata untuk membunuh orang Islam dan menawan tanah mereka. Sebabnya negeri yang majoriti kaum Rohingya, Rakhine penuh minyak-gas.

  Dan di Barat, termasuk di Eropah dan Amerika Utara terutamanya di Jerman, mereka, mereka terang-terangan mengamalkan polisi mengambil hanya pelarian Kristian, contohnya dari Syria sekarang. Yang Islam, terutamanya yang Shia, yang dibunuh pengganas buas yang ditaja Barat-Zionis sendiri sebagai pemberontak kepada K'jaan Syria, dan yang makin ramai jadi pelarian, tidak lansung di pedulikan oleh si HIPOKRIT ganas dari negeri-negeri Barat-Zionis ini! Mereka ini tahu nak paksa negara Islam amalkan al barat, demokrasi, hak asasilah, persamaan hak semua bangsa dan agamalah, hak asasi homoseksuallah dan segala mcam lagi sampah PENIPUAN mereka - tapi jangan haraplah mereka buat sendiri di Barat-Israel!

  MAKCIK Tempurung.
  ReplyDelete
  Replies
  1. Pembetulan...

   Pemberontak syria bukan ditaja oleh barat atau zionis..saya bercakap kepada bukti bukan main dengar dan tulis sahaja..jangan salah faham..sebenarnya yang membunuh adalah askar basyar atau yang mendokong basyar..

   Syiah tidak sama akidahnya dengan sunni dan berbeza terutamanya syiah nusairi..ada dalam bab2 dia berbeza dengan sunnah..dia juga bukan dari mazhab sunni..

   Delete
 4. Assalamualaikum ustadz,

  saya bener2 bingung apa yang harus saya lakukan, saya perjalanan mudik ditengah2 perjalanan saya terbangun dan ada di pingir jalan barang2 saya semua hilang,.atm terkuras habis..saya minta bantuan polisi tidak ada respon yang baik,, saya minta tumpangan ternyata tidak ada yang mau.mungkin karena baju saya sangat kotor.. tidak ada nomer telp teman atau keluarga yang saya ingat, dengan uang rp.3000 saya beranikan ke warnet menulis di beberapa blog amal untuk bantuan seiklasnya agar saya bisa berkumpul dengan keluarga pas Lebaran suci..semoga saya dapat membalas kebaikan saudara2 sesampainya di rumah..
  bank mandiri
  1380010279292
  ari putranto
  terimakasih Ustadz
  Wassalamualaikum.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KOMEN PEMBACA

PENGIKUT BLOG